Hozd be a tavaszt az irodába!

Hozd be a tavaszt az irodába!

Márciussal megérkezett hozzánk a várva várt tavasz és ilyenkor minden irodában dolgozó számára a legnagyobb megpróbáltatás, hogy ne rohanjon neki önfeledten a természetnek, laptopot, telefont hátrahagyva. Persze tudjuk, hogy madárcsicsergés ide, virágrügyezés oda, a munkánkat el kell végeznünk. De ha nekünk nincs is mindig alkalmunk kilátogatni a természetbe, ő bármikor beköltözhet hozzánk az íróasztalunkra és friss energiákkal láthat el jelenléte!

Merthogy egy svéd tanulmány is rámutatott már arra, hogy a dús növényzet látványa csökkenti a minket ért strasszhatásokat, oldja a bennünk felgyülemlett feszültséget, így egészségünkre is jótékony hatást gyakorol.

Akár az asztalunkra elhelyezett egyetlen cserép növény képes jobb közérzetet biztosítani számunkra. Különösen érdemes ezzel azoknak kísérletezniük, akik napi legalább 4 óra hosszát töltenek a számítógép előtt ülve, mert a megfigyelések szerint jelentős javulást hoz a hatékonyságukban és a koncentrációjukban.

Persze a szépség nem minden! Hiszen számos növény az általa kibocsátott illatanyaggal is hat ránk, melyek közül bizonyítottan a rozmaring az aduász. A benne található karnozinsav képes felvenni a harcot olyan toxikus anyagokkal, amelyek az agyi funkciók frissességét befolyásolják – magyarul: aki sokat szagolgatja, annak akár 75%-kal javulhat a memóriája, valamint fokozza az intelligenciát és a koncentrációképességet.