Irodai jóga percek

Irodai jóga percek

Ha még csak dél van, de te túl vagy a harmadik kávédon és ennek ellenére a munkakedv és koncentráció továbbra is messzire elkerül, akkor itt az ideje bevetni néhány frissítő jógagyakorlatot. Szólj a többieknek is, meglátjátok, a közösségre is remek hatással lesz!

Nyak és vállak

Ha csak egyetlen területet szeretnél átdolgoztatni két megbeszélés között, hogy a következőbe is sziporkázva tudj belevágni, akkor mindenképp ők élvezzék a prioritást! Ugyanis a legtöbben erre a területre stresszelünk, aminek következményképp az izmok befeszülnek, az agy oxigén- és vérellátása pedig lelassul. Néhány nyújtó, lazító jógagyakorlattal azonban újra könnyedén felveszed majd a munka fonalát.

Ujjak, csukló és karok

Ujjaid hűséges katonákként szállnak szembe a billentyűzettel és az egér gombajival, megszámlálhatatlan leütést végezve egy nap, mely erősen igénybeveszi az izületeidet. Háláld meg nekik a szorgos munkát egy kis ujjgyakorlattal, a csuklóid finom átmozgatásával, az alkarok kinyújtásával.

Hát

Gép előtti görnyedés, igen, erről már mindenki hallott. A gerinc elveszti tartását, a vállak előre esnek, a tüdő pedig összeszorítva piheg. Ülj egyenesen néhány percig, nyújtózkodj fejtetővel az ég felé, a vállakkal lefelé dolgozz és tekerj egyet velük hátrafelé, közelítsd a lapockákat – ugye, milyen jó érzés?

Csípő és lábak

Ez a terület szinte száműzöttként tölti mindennapjait, majdhogynem mozdulatlanul. Ezért itt az idő, hogy kicsit megdolgoztasd, átnyújtóztad őket: végezzel el néhány térdemelést, majd pipálva és spiccelve nyújtóztad át őket. Ha pedig időd engedi, akkor egy pár perces sétát is mindenképp iktass be.