A(z online) közösség ereje

A(z online) közösség ereje

Online.

Annyit használjuk az utóbbi hetekben ezt a szót, mintha minden más kiveszett volna a szótárunkból. Mert az önkéntes száműzetésben most mindent online csinálunk. Online tanulunk, online látjuk a szeretteinket, online jógázunk, online vállalkozunk. És online járunk közösségbe.

Ez utóbbi talán az összes többinél nagyobb paradoxon, hiszen akár magánemberként, akár vállalkozóként, a teljes elszigeteltségben másra sincs nagyobb szükségünk, mint kapcsolódni a többi emberhez, erőt, ötletet, megoldásokat keresni és ugyanez fordítva: segítséget nyújtani, információt megosztani. Ezért ha még nem tettétek meg, itt az idő vállalkozóknak szóló Facebook csoportokhoz csatlakozni (például Minner Extra, KKV KATA -kisadózók csoportja , Mompreneurs – magyar vállalkozó anyukák, Egy Bor Mellett a Vállalkozói Létről) nem másért, mint a következőkért.

1. Kapcsolatépítés

Olyan – szakmailag és emberileg egyaránt – értékes kapcsolatokra tehetsz szert, amik a gyakorlati és kézzelfogható előnyök mellett ösztönöznek, inspirálnak és motiválnak. Mert egy elejtett félmondat is elég ahhoz, hogy a Te fejedben az egy egészen új hullámot indítson el!

2. Közösséghez tartozás

Egyéni vállalkozóként, főleg, ha munkatársak nélkül dolgozunk az otthonunk falai között, felemlő érzés lesz a valahová tartozás élménye! Amikor tudjuk, hogy van kihez fordulunk egy kérdéssel, van honnan tanácsot és segítséget kérnünk egy probléma megoldásához, vagy csak van kinek elmesélni – kizárólag tanító célzattal… – egy vicces/érdekes/tanulságos munkánk esetét.

3. Szemléletváltás

Minden embernek megvannak a saját, berögzült gondolkodásbeli metódusai, ami szerint menedzseli az életét és a vállalkozását. De mindannyiunk életében eljön egyszer az a pont, amikor az addig jól bevált stratégiánk nem működik és ilyenkor nagyon jól jön egy másik ember, aki egészen új perspektívából látja a helyzetünket és rávilágít olyan dolgokra, amikre magunktól nem gondoltunk volna.

4. Önismeret

Lehet, hogy számodra is rejtély, mit miért csinálsz, hogyan reagálsz bizonyos helyzetekre, mi a valódi motivációd, mit vársz magadtól és a vállalkozásodtól és főleg, milyen skillekkel érheted azt el?! Egy kimondottan vállalkozóknak szóló önismereti csoporttal viszont együtt merülhettek alá lelki bugyraitoknak.

Akár most is. Na hol?

Hát ONLINE!