Lakberendezéssel az éldolgozói címért

Lakberendezéssel az éldolgozói címért

A szabadúszóvá válás egyik, ha nem a legcsábítóbb tulajdonsága az otthonról végzett munka luxusa. Ám a fejüket hirtelen felütő és sürgősen elvégzendő házimunkák, egy „rövid”, néhány óra hosszás kutyasétáltatással egybekötött kávézás az ősz utolsó kellemes napsugaraiban könnyen elcsábíthatnak minket a munka harcteréről. Jó hír, hogy néhány rafinált lakberendezési trükkel még az otthonunk falai között is biztosíthatjuk magunknak az éldolgozói címet!

Neked van már munkaállomásod?

Az ebédlőasztal és reggelizőpult, de a belesüppedős kanapé kényelme sem hozza meg a kellő ihletet a munkához. Ezért az első lépés a lakás egy kieső, csendes pontját kijelölni munkaállomásunknak és akár egy apró, lenyitható asztallal biztosítani magunknak az iroda illúzióját. Ez az a hely, ahol zavartalanul koncentrálhatunk a munkánkra, főleg, ha bevetünk néhány kreatív ötletet. Használjunk krétatáblát teendőink feljegyzéséhez vagy akasszunk ki a munkánkhoz kapcsolódó, számunkra inspiráló képeket, gondolatokat, hiszen sokat segít, ha látjuk magunk előtt a kitűzött célokat.

Kétélű fegyverünk, a szék

Szabadúszóként akár napi 10-14 órát is eltölthetünk a gép előtt ülőmunkával, így cseppet sem elhanyagolható tényező a megfelelő ergonómiával rendelkező szék kiválasztása. Ügyeljünk rá, hogy megfelelő tartást biztosítson derekunk és hátunk számára, valamint, hogy alkarunkat ráfektetve az a felkarunkkal derékszöget zárjon be. Ha mindez teljesül, akkor már csak a külcsínnel kell dűlőre jutnunk!

Színek és fények

Tévhit, hogy a vibráló, élénk színek növelik majd munkamorálunkat. A gondolataink szabad áramoltatásához válasszunk visszafogott, decens színeket falaink számára, mint a fehér vagy törtfehér. Azonban ha mindenáron ragaszkodunk a színekhez, egy hideg, pasztell árnyalat lesz a sikerünk kulcsa. Ezt kombináljuk a tökéletes asztali lámpával, melynek titka a színhőmérsékletében rejlik. Ugyanis a magas, 5200-6500 kelvin körüli értékek olyan hideg, nappali fényt adnak, melyek segítik a koncentrációt és az összpontosítást, így az esti, vagy a téli sötét órákban is toppon tartanak minket.

Ezen apró trükköket betartva sikeresen építheted otthonról karrieredet, ha pedig egy nap arra ébredsz, hogy meguntad a susogós melegítődet és a kócos hajadat, akkor nézz be hozzánk a MUSE-ba és dolgozzunk együtt, egymás mellett, jó hangulatban!