Inspirációgyűjtés utazni készülőknek

Inspirációgyűjtés utazni készülőknek

A szabadúszósághoz és a szabadságvágyhoz számomra elválaszthatatlanul hozzátartozik az utazás is. Itthon mindig azt a felszabadultságot és flow érzést keresem, amit egy idegen országban, új ingerkörnyezetben megélek. Ilyenkor nyáron, ha egy laptoppal dolgozik az ember, jobb néha azt egy távoli tengerpart kávézójából tenni, majd hazatérni, és újra a Muse erkélyéről szemezni a Víghszínházzal.

Összeszedtem néhány utazós blogot, ahonnan inspirációt, hasznos infókat, kihagyhatatlan helyeket és új úti célt szoktam gyűjteni.

1.Travellina

Kisgyörgy Éva 23 éve ír az eddig 124 országban szerzett élményeiről. 1996-ban, egy évvel a blog szó születése előtt indította privát weblapját, ami az elsők között volt Magyarországon, ezzel életformát és műfajt teremtve itthon.

„Hosszú, részletes útinaplókat írok, tele linkekkel, elsősorban nem szórakoztatásként, hanem segítségképp azoknak, akik az adott területre indulnak.”- így ír magáról a bemutatkozójában, amihez méltán tartja is magát.

2016-ban Világutazók kézikönyve címmel kiadta első kötetét.

https://travellina.hu

2. Female Yeti

2015 szeptemberében mindent hátrahagyva nekiindult a világnak addigi londoni és budapesti életétől is búcsúzva. Az első állomás Nepál volt és azóta is megállíthatatlan. A napokban éppen Svájcból tudósít. Kedvencei az elhagyatott helyek.

http://femaleyeti.hu

3. Vándorboy

Csonka Gábor a legtöbbet utazott magyar hátizsákos független utazóként hivatkozik magára,  aki stoppal super low budgetben utazott 13 évig 152 országban. Idén nyolcadik alkalommal szervezte meg a Járatlan utakon fesztivált Budapesten.

http://vandorboy.com/en/

4. A sárga ruhás lány

„Sokáig azt gondoltam, az emberek, az ételek, a színek vagy az illatok kavalkádja az, ami nem ereszt, de ma már tudom, hogy mindezek mellett a szabadság érzése az, ami megfizethetetlen, az őszinte világ, és az, hogy újra gyermek lehetek.”- írja a 2018 végén megjelent Bali könyv című első kiadott kötetéről.

https://sargaruhaslany.com

5. Backpacker.hu

Vígh Bori 8 év szoftver céges múlt után eldöntötte, hogy digitális nomád lesz és életvitelszerűen fog utazni. Szerencsére az elhatározás a mai napig kitart. Egy kis ízelítő:

„Bolíviában találkoztam egy bácsival, aki 30 éve utazikHárom dologra hívta fel a figyelmem. Egyrészt, hogy az egyetlen hely, ahova nem ajánlja, hogy egyedül utazzam, az India. A másik, hogy mindig le kell írnom ami történik, mert el fogom felejteni. Harmadrészt pedig, hogy akkor nem leszek soha rosszul, ha zöldségeket eszem csak, és húst nem.”

https://backpacker.hu

 

Egy hosszabb lista:

Magyar utazós blogok

Képek: a bloggerek Facebook oldala