Hátrányból előny – avagy így vállalkozz krízis idején!

Hátrányból előny – avagy így vállalkozz krízis idején!

A napjainkban zajló események elemeiben változtatják meg életünket, kezdve a munkánkkal. Egy jól bejáratott céget is könnyen kiüthet a nyeregből ha nem veszi fel gyorsan a fonalat és tesz lépéseket fennmaradása érdekében, hát még az éppen most indulókat. De ha a pánik helyett a megoldásra koncentrálsz, akkor jelentheti akár életed ugródeszkáját!

1. Innovatív megoldások

Itt az ideje kreatívnak lenni és olyan innovatív megoldásokkal előrukkolni, amelyek a jelen problémáiból merítve akár hosszútávon is a versenytársak elé juttatnak. Ha már régóta tervezed a digitalizációt, automatizációt, akkor most jött el az ideje belevágni.

2. Vállalkozz helyben

Nem ez az az időszak, amikor az emberek egymás kezéből kapkodják ki a Kínában gyártott termékeket, vagy az olasz paradicsomot. A megbízható forrásból származó, helyi termékek ellenben most nagyot dobbanthatnak a piacon.

3. Online jelenlét

Azok a vállalkozók, akik gyorsan tudtak reagálni, máris elkezdtek az online térben létezni. Ingyenes programokat, workshopokat, de még táncórákat is tartanak. És, hogy ez mire jó? Rövid idő alatt hatalmas követőtábort tudhatnak a magukénak, akik várhatóan a krízis után is megmaradnak és később vásárlókká válnak.

4. Gondolj a jövőre

Ha terméked, szolgáltatásod mindenképp megköveteli a személyes jelenlétet és ennélfogva most sajnos a zárt ajtók mögött kell otthon kivárnod a helyzet végkimenetelét, akkor se ülj tétlenül. Tanulj, fejleszd magad, erre rengeted online kurzus lesz a segítségedre. Így ez az idő talán kiesést jelent a munkádból, de sokkal inkább befektetést a jövődbe!