5 ok, amiért neked is érdemes szabadúszó karrierbe kezdeni

Pontosan tudjuk, hogy miért jó szabadúszónak lenni. Nem egyszerű, de mégis felszabadító, szárnyakat adó és inspiráló munkavállalási forma a miénk, így a Muse csapatával összegyűjtöttünk 5 okot, ami miatt neked is érdemes szabadúszó karrierbe kezdeni. Vagy legalább elgondolkodni rajta.

Szabad időbeosztás

Számunkra ez az egyik legvonzóbb előnye a szabadúszó létnek. És persze a legnehezebb része is, hiszen nincs főnök, vagy szabály, ami korlátozna, csak te magad vagy. Akkor tudsz majd jól boldogulni és hatékonyan dolgozni, ha megalkotod a saját szabályaidat és persze be is tartod őket. Egy jó rendszer hosszú távon betartható és produktív is.

Nem vagy helyhez kötött

Ez persze nem azt jelenti, hogy ne lenne szükség egy bázisra, ahol a napjaidat töltheted. Nekünk ez a Muse iroda. Változó, hogy ki mennyi időt tölt itt, van aki egy héten öt napot, mások heti egy-kettőt, de olyan is akad közöttünk, aki csak tárgyalni jár ide havonta néhányszor. Jó ide megérkezni, és jó itt lenni. A Muse egy biztos bázis nekünk egy bizonytalan világban.

Utazhatsz

Alkalmazottként sokunk problémája volt, hogy feszültséget okozott a főnökkel a szabadsággal töltött napok és hetek egyeztetése. Szabadúszóként rajtad áll, mikor veszed nyakadba a nagy világot. Ha te vagy a főnök, bátran vállalkozhatsz hosszabb utazásokra, és közben dolgozhatsz egy tengerpartról, vagy akár egy szállodai szobából is. De persze szabadságolhatod is magad közben – ahogyan te jónak tartod.

Megválaszthatod, hogy kikkel üzletelsz

Ha szabadúszó vagy, azzal dolgozhatsz, akivel te szeretnél. Nincs főnök, aki rád kényszerítsen egy olyan üzletfelet, akivel nem jössz ki. Tapasztalatból mondjuk, hogy a jó és elégedett ügyfelek mindig újabbakat hoznak magukkal, hiszen ajánlanak az ismerőseiknek, rokonaiknak – és a szájreklámnál nem is kell jobb reklám. Hidd el, new businesst sem nagy ördöngősség szerezni, bár tény, hogy eleinte sok energiát kell beletenni a vállalkozásod felépítésébe. Viszont ha olyat csinálsz, amit szeretsz, ezt nem fogod áldozatként megélni.

Izgalmas együttműködések

Az, hogy szabadúszó vagy, még nem azt jelenti, hogy magányosan dolgozol. Bármilyen üzletágban is tevékenykedsz, mindig vannak olyan – szintén szabadúszó – segítő partnerek, akikkel egyesítve az erőket még jobbak lehettek. A Muse-nál hiszünk a sorsszerű találkozásokban. Lehetséges, hogy éppen nálunk találod meg a város legnekedvalóbb grafikusát, marketingesét, fejlesztőjét, újságíróját vagy esküvői meghívó-tervezőjét.

Ha kedvet kaptál a szabadúszóvá váláshoz tudd, hogy ránk mindig számíthatsz. Ugorj be a Museba egy kávéra, körülnézni, vagy csak beszélgetni, szívesen látunk. Egész évben izgalmas workshopokat szervezünk különböző témákban, hogy együtt fejlődhessünk. A programnaptárunk folyamatosan alakul, nézz körül itt is, hátha talaálsz olyan foglalkozást, amire kedvedre való.