5 ok, amiért jobban szeretünk közösségi irodában dolgozni, mint otthon

5 ok, amiért jobban szeretünk közösségi irodában dolgozni, mint otthon

Gyakran kérdezik az ismerősök coworkereinktől, hogy miért jobb közösségi irodában dolgozni, mint otthon. Számunkra egyértelműek a válaszok, ezért is döntötünk úgy, hogy megosztjuk ezzel kapcsolatos gondolatainkat a nagyérdeművel, méghozzá abban a reményben, hogy a legközelebbi kérdéskor elég lesz csak annyit mondani: “olvasd el ezt a posztot, ebben tök jól összefoglalták a lényeget”.

A Muse irodában magától  értetődik elfogultságunk a coworking műfaj iránt, de persze azt is látjuk, érezzük, tapasztaljuk, hogy sokaknak új ez az életforma. Mindannyian más életpályát jártunk be, arra azonban mindannyiunknak van magyarázata, hogy miért jobb a Muse-ban dolgozni, mint otthon, a kanapén ülve.

  1. Egész nap pizsamában a kanapén ülve vs. fix napirend

A szabadúszás első néhány hónapjában jó ötletnek tűnik hosszú napokat, sőt heteket végigdolgozni a kanapén ülve, pizsamában, de ez hosszú távon mégsem nyerő. Egy részt mert bekattansz, ha állandóan otthon vagy és minden tevékenységed egy néhány négyzetméteres térre korlátozódik – még akkor is, ha nagy a lakásod. Más részt mert ha el kell menni otthonról, az mindig keretet ad a napnak és olyan kötelezettségeket, mint például az utcai ruhába öltözés. Ha van fix napirend, minden gördülékenyebben megy.

  1. Figyelemelterelés és halogatás vs. koncentráció

Az otthoni környezetben elképesztően egyszerű folyamatosan pótcselekvéseket és kamu nagyon fontos tennivalókat kitalálnunk magunknak ahelyett, hogy dolgozzunk. Például, hogy nagyon fontos kimosni az összes szennyest, elmosogatni, felporszívózni, csetreszeket válogatni – szóval bármit csinálni, csak dolgozni ne kelljen. Közben persze a nap észrevétlenül eltelik, és el is fáradunk, méghozzá jogosan, hiszen egy csomó dolgot csináltunk, csak éppen azt nem, amit kellett volna. Az iroda ezzel szemben produktív munkavégzésre lett kitalálva, amellett, hogy természetesen többféle kényelmi eszközzel fel van szerelve, mint például a masszázs fotel, a mosogatógép, vagy a szuper kávéfőző. 

  1. Egyedül vs. társaságban

A szabadúszók többsége egyedül dolgozik, de mégsem magányosan, hiszen az ügyfelek mellett egy közösségi irodában a coworkerek is szórakoztatják – feltéve hogy erre igénye van. Szuper lehetőség, hogy a Muse-ban mindig van kihez szólni, kitől tanácsot kérni, vagy csak szimplán közösen kávézni vagy teázni. Otthon ugyanez elképzelhetetlen, hiszen a szomszéd nénin és a házikedvenceken kívül senkihez sem szólhatunk, főként nem szakmai ügyekkel kapcsolatban.

  1. Nehéz ügyfélszerzés vs. állandó networking

Szoktál amiatt aggódni, hogy honnan fogsz új ügyfeleket szerezni? Mert mi a Muse-ban nem. Méghozzá azért nem, mert folyamatosan mozgásban vagyunk. A közösség tagjai segítik és ajánlják egymást, plusz az iroda gyakran ad helyszínt izgalmas programoknak és workshopoknak, ami újabb lehetőséget biztosít a networkingre, és persze az önfejlesztés is gyerekjáték így.

  1. Otthon vs. munkahely

Ha otthonunk a munkahelyünk is, akkor egy idő után sokkal nehezebb a pihenés és feltöltődés színtereként gondolni rá, mert munka helyett az el nem végzett háztartási teendőkön járatod a fejedet, vagy éppen fordítva: porszívózás közben pörgeted az agyat még mindig az arra a napra tervezett tennivalókon. Mindennek kell egy hely. A Muse-ban többek között azt is szeretjük, hogy mindenhez közel van: az ügyfelekhez és a városhoz is. Például simán ki lehet ugrani napközben sportolni, ebédelni, vagy éppen ügyeket intézni anélkül, hogy az éreznénk, megakadt a napunk.

A közösségi irodaélmény egészen más, mint az az iroda, amit az alkalmazotti létben megszoktunk. A Muse-ban úgy tartozhatsz egy közösséghez, hogy annak csak az előnyeit élvezed, és közben szabad vagy. Gyere el hozzánk egy próbanapra, és tapasztald meg, milyen közénk tartozni!