3 tipp, hogy jobban kezeld a stresszt

3 tipp, hogy jobban kezeld a stresszt

Napjainkban már természetes, hogy az egyre növekvő stressz az életünk része. Ami kis dózisban motiváció, nagyobb mennyiségben hatalmas károkat okozhat a lelkünkben, és hosszú távon a testünkben is. Bár a szabadúszó életformában nincs főnökünk, mégis sok feszültséggel járhat a munka. A Kívül Belül Boldogság csapatának trénere, Csontos Timi segített nekünk összegyűjteni 3 módszert, amik segítenek, hogy jobban kezeljük a mindennapi stresszt.

  1. Legyen stresszmentes az otthonod

Az otthon egy sziget, ahol elbújhatunk a világ zaja elől, ahol nyugalom és béke vár ránk, mikor megérkezünk. Nem mindegy, milyen környezetbe érkezünk haza, ezért érdemes odafigyelni az egyszerűségre és a rendre. Ne zsúfold tele az otthonodat tárgyakkal, inkább törekedj arra, hogy kevesebb, de valóban hasznos és boldogságot jelentő tárgy vegyen körül. Szánj időt évszakonként a selejtezésre, és ne sajnáld az időt arra, hogy időről-időre számba vedd a tárgyaidat és elgondolkodj rajta, hogy a birtoklásuk mit jelent számodra.

  1. Aludj jól

Első hallásra talán túl egyszerűnek is tűnhet, de a jó, pihentető alvás a kiegyensúlyozottság alapja. Kezdd a változást és a változtatást kicsiben néhány apró szabály mindennapi alkalmazásával: ne vidd magaddal a hálószobába a laptopot, a telefonodat, sőt a tabletet se. Igyekezz minden nap ugyanabban az időben elaludni, és ugyanakkor felkelni. Törekedj rá, hogy a napi 8 óra alvásidő mindig meglegyen. Ha lehetőséged van rá, pihenj vagy relaxálj délután is 20 vagy 40 percet.

  1. Törődj másokkal

Miközben másokkal törődünk, többek között az oxytocin nevű hormon is termelődik a szervezetünkben. Az oxytocin segít a stressz szabályozásában, és ha megfelelő a mennyisége, stresszcsökkentő hatása lehet. Elég, ha csak apró, mindennapi figyelmességekre gondolsz, amik számodra nem jelentenek nagy erőpróbát, hatásuk mégis jelentős. Mire gondolunk? Például dicséred meg a kolléganőd új frizuráját, küldj egy kedves üzenetet az egyik barátodnak, vagy csak úgy az anyukádnak, esetleg segíts valakit a munkában, válaszolj a kérdéseire, vagy szimplán csak szánj időt másokra.

Ha szeretnél még többet tudni a mindennapi stresszkezelés fortélyairól, kövesd a Muse közösségi iroda eseménynaptáratés benne a Kívül Belül Boldogság trénercsapat soron következő, nálunk tartott workshopjait.

Forrás: Kívül Belül Boldogság