3 alkalmazás, ami a szabadúszóként megkönnyíti az életedet

3 alkalmazás, ami a szabadúszóként megkönnyíti az életedet

Szabadúszóként sokkal több adminisztrációval és kötelességgel találjuk szembe magunkat, mint alkalmazottként. Éppen azért fontos, hogy a munkában és a papírmunkákkal is minden rendben menjen. Összegyűjtöttük a mindennapi életünket legjobban segítő alkalmazásokat.

Basecamp

A Basecamp egy nagyszerű project management eszköz, főként másokkal való együttműködéshez ajánljuk, amikor szükséges a különböző részfeladatok és felelősségi körök szétosztása, ugyanakkor az is, hogy minden transzparens legyen. A rendszer képes rá, hogy képeket és egyéb dokumentumokat osszunk meg benne, határidőket szabjunk a feladatoknak, vagy esetleg kiosszuk azokat a velünk együtt dolgozóknak. De ami az egészben a legjobb: a projekteket “done” állapotba tenni, majd később archiválni. Ráadásul ha kétségeid támadnak, hogy megfelelő ütemben haladsz-e, az időzítésnek és a visszakereshetőségnek hála folyamatosan tudod magad ellenőrizni. 

Due applikáció

A freelancerek életében a megfelelő time management az egyik legfontosabb skill, amit a lehető legrövidebb időn belül mesterfokra kell fejleszteni ahhoz, hogy hatékony legyen a mindennapi munkavégézés. Ebben és a (nem csak munkaügyi) tennivalók fejben tartásában ad segítséget a Due alkalmazás, amit a telefonunkra telepítve egy professzionális “noszogatót” kapunk, ami nem hagyja, hogy megfeledkezzünk a beletáplált tennivalókról.

Szamlazz.hu

A szabadúszó lét egyik legkellemesebb és egyben legterhesebb feladata a számlázás. Kellemes, hiszen ez a munkánk gyümölcse. Kellemetlen, hiszen észben kell tartani a fizetési határidőket, és a rendelkezésre álló kertet is. A szamlazz.hu egy egyszerűen kezelhető, ingyenes verzióban is elérhető számlázóprogram. A kiállított számlák áttekinthető sorrendben szerepelnek a rendszerben, amelyhez akár a könyvelődnek is adhatunk hozzáférést. Nincs számlatömb, nem kell pecsét, hiszen az így kiállított számla online formában érvényes, email csatolmányként kiküldheted, nem kell a postára szaladgálni. Az ingyenes verzió is tökéletesen jól használható, a fizetős megoldással további funkciók is elérhetővé válnak.