12 brand személyiség – Ismerkedj meg a sajátoddal!

12 brand személyiség – Ismerkedj meg a sajátoddal!

Elgondolkoztál már valaha azon, hogy a vállalkozásod húsvér emberi testben milyen személyiség lenne? Talán ő az a különc fickó, aki mindig csak garbóban és mezítláb jár, mert teljes agyi kapacitását valami forradalmi és áttörő tevékenységnek szenteli. Vagy mint a gyerekkori legjobb barátnőd: a jelenléte ismerős és otthonos, mintha csak a tükörbe néznél. Bármikor bizalommal fordulhatsz hozzá, mert mindig tudni fogja – talán még nálad is jobban -, hogy mire van szükséged.

Valószínűleg a te céged is besorolható a 12 legfőbb archetípusvalamelyikébe, melyek 4 fő motiváció mentén szegmentálhatók: stabilitás, függetlenség, haladás, valahova tartozás.

Stabil típusok

Gondoskodó

Akár az anyukák, a gondoskodó típusú cégek is értünk, vásárlókért léteznek. Megjelenésük visszafogott és kellemes, színeik, formáik pedig lágyak.

Uralkodó

A tipikus főnök, aki akkor érzi jól magát, ha mindent kézben tart. Maximalista, akinek csak a legjobb az elég jó. Elsőre talán kimért és hűvös, de amit ő nyújt, az a legmagasabb luxus, amiben minden körülmények között megbízhatunk.

Alkotó

Azok a kreatív lángelmék, akik nem elégszenek meg azzal, ami van. Mindig többet akarnak kihozni a világból és ezért hajlandók árral szemben úszni. És milyen jól teszik, mert ők azok, akik a fejlődést garantálják számunkra!

A függetlenek

Ártatlan

Vagy úgy is mondhatnánk, hogy a naívok, akik mindenben a szépet és a jót látják, sőt, hisznek is benne. Egy végtelenül pozitív világszemlélet jellemzi őket, amit szolgáltatásukkal együtt a vásárlóiknak is szíves-örömest nyújtanak át.

Bölcs

A matuzsálem, aki éhezik az információra és a tudásra. Nincs is más vágya, mint a tudás birtokában megérteni a világot.

Felfedező

A neve is magáért beszél ennek a kíváncsi és kalandvágyó típusnak. Az ő hitvallása, hogy csak a világot járva lelhetünk rá önmagunkra. Imád utazni, új dolgokat felfedezni, amitől retteg, az pedig a kötöttség és az unalom.

Haladók

Varázsló

Látnok és innovátor egy személyben, aki azt üzeni felénk, hogy kívánhatunk bármit, ő teljesíti. Mert a lehetetlen nem létezik!

Szuperhős

Itt jön, aki megment minket attól, hogy az éhségtől szörnyeteggé változzunk, vagy elrepít minket az győzelem istennőjének szárnyain a célig.

Törvényen kívüli

Nála csak egy szabály van: hogy nincsenek szabályok! Ő az, aki lázad és forradalmat szít a már nem működő dolgok ellen, a rombolásból pedig valami egészen újat alkot.

Valahova tartozás

Szeretetre méltó

Számára egy szó mindenek felett, a szeretet. Ezzel a szemlélettel közelít emberekhez, munkához, környezethez és mindazokhoz a dolgokhoz, melyek fontosak a számára.

A jófiú

Akár az ikertestvéred is lehetne. Csak ránézel és magadat látod benne, megért téged és pontosan tudja, mire van szükséged. Mi több, meg is adja neked!

Udvari bolond

Az örökké vidám, tréfás és hedonista típus, akinek egyetlen missziója élvezni az életet.