10 dolog, amit szeretünk a coworkingben

Közösségi irodában dolgozni nem csak egy helyrajzi kérdés, hanem egy életérzés. Inspiráló tér és közösség – ez vár rád, ha te is csatlakozol a coworkingelők táborához. Összegyűjtöttünk 10 dolgot, amit a legjobban szeretünk a közösségi irodázásban.

 

1. Jó ide megérkezni

Jó reggelente megérkezni, mert motivált, csillogó szemű emberek vesznek körül, akiktől mindig lehet valamit tanulni, akkor is, ha teljesen mást csináltok.

 

2. Kutyabarát iroda

Ha dolgozni mész, miért pont a legjobb barátodat hagynád otthon? Az irodában mindenki örül a kedves négylábúaknak, akik mellett soha egy percre sem lehet unatkozni, vagy rossz kedvűnek lenni.

 

3. Jó a társaság

Amikor szükséged van pár frissítő percre, amikor nem a munkáddal foglalkozol, mindig van kihez szólni, ráadásul mindenki tud örülni a másik sikereinek, így az ünneplésben is hamar társakra lehet találni.

4. Házon belüli együttműködések

Lehet, éppen az asztalszomszédod lesz az, akivel együtt valósíthatjátok meg a következő nagyobb projektedet. Grafikus, programozó, marketinges, zeneszerző – sokféle ember megfordul itt, könnyen lehet, hogy te is gyorsan megtalálod azt, akire a legnagyobb szükséged van.

 

5. Inspiráló környezet 

Otthon sok dolog elvonhatja a figyelmedet a munkától. A coworking térben is vannak szép és hasznos dolgok, de itt mégis minden a munkáról szól. Ráadásul minden ügyfél irigyel, hogy milyen szép helyen dolgozol.

6. Nincs főnök

Mindenki a maga ura, az iroda tagjai egyenrangú felek, nincs feszültség, számonkérés és kellemetlen helyzetek.

 

7. Fel tudsz töltődni

És itt most nem csak arra gondolunk, hogy nagy valószínűséggel a laptopodat és a telefonodat is fel tudod tölteni egy megfelelő kábellel, hanem arra is, hogy mások pozitív energiái téged is alkotásra ösztönöznek.

8. Egyszerű üzletszerzés

A közösségi irodákban sokféle ember megfordul, és ők akár egy-egy új üzletben vagy projektben is segítségedre lehetnek. Egy-két kedves szó, néhány mondat kávéfőzés közben és máris lett egy új ismerősöd a Facebookon, aki üzletfeleddé is válthat.

 

9. Referencia

 

Az irodatársakként ajánlhatjátok egymást az ügyfeleknek. Ha valaki kedves és jó véleménnyel van rólad, biztos, hogy lelkesen beszél rólad mások előtt is, így már rögtön az elején kedvet csinál ahhoz, hogy a potenciális új ügyfél mielőbb felvegye veled a kapcsolatot.

 

10. Freelancer power

 

Mivel nap mint nap hozzád hasonló emberek vesznek körül, számíthatsz arra, hogy hasonló szakmai úton mentek végig, még akkor is, ha más iparágakban tevékenykedtek. Ha hasonló az út, hasonlóak az örömök és a nehézségek is. Ahelyett, hogy megtorpannál a nehézségek megtapasztalása közben, a gyakorlatban is jól hasznosítható tanácsokat kapsz majd az aktuális élethelyzeteddel kapcsolatban.

Oké, persze most mondhatod, hogy elfogultak vagyunk, de vállaljuk. Azért (is) szeretjük annyira a coworking rendszert, mert a Muse-nál ebben élünk. Az volt az álmunk, hogy egy olyan közösségi irodát hozzunk létre, ahol nem csak mi, hanem mások is jól érzik magukat. Ahol nap mint nagy együtt fejlődhetünk. Ha kedvet kaptál, csatlakozz hozzánk. Van még pár szabad asztalunk! Részletek a közösségi iroda weboldalán.