A lazítás ereje

Bármennyire is szeretnénk mindig a toppon lenni és maximálisan teljesíteni, fel kell mérnünk azt, hogy ehhez szükség lesz feltöltődésre is. Főleg egy-egy nagyon nagy hajtást jelentő időszak után kell megadnunk magunknak a regenerálódást, de hiszem azt, hogy  hosszútávon az a legkifizetődőbb, ha rendszeresen töltjük is, nem csak fogyasztjuk az energiáinkat.

Összegyőjtöttem néhány, Budapesthez nagyon közeli és könnyen megközelíthető túra- és kirándulóhelyet, ahová akár már egy fél napos programot szervezve is nagyon jól kiszakadhatunk a megszokott környezetünkből. Főként ajánlom azoknak, akik az aktív pihenést preferálják.

1.Sorrento- sziklák

a Farkas-hegy tetején

Ez a 8 kilométer hosszú túra az egyik kedvencem. A Széll-Kálmán térről a 21-es busszal húsz perc-fél óra alatt elérhető az útvonal kezdete (Csillebérc KFKI), egész évben jól járható, két és fél, maximum három óra alatt teljesíthető, a kilátás pedig magért beszél.. soroljam még? 😀

Sorrento-sziklák

2.Tündér-szikla

A budai hegyek egyik legjellegzetesebb pontja. Szerintem kihagyhatatlan és gyorsan megközelíthető.

Ha már a János-hegyen vagyunk, mely Budapest legmagasabb pontja, mindenképp érdemes felmenni az Erzsébet-kilátóba is.

3. Dunakanyar

A Visegrádi-hegység és Börzsöny hegyei között található dunakanyar Magyarország egyik legszebb kirándulóhelye. Rengeteg úton indulhatunk felfedezni a környéken:  Visegrád, Esztergom, Rám-szakadék, Prédikálószék, Hegyestető- mindez egy órányi vonatútra Budapesttől.

Az összes fenn említett helyet többször is teszteltem. Jó szórakozást!

 

 

Forrás: https://kirandulastippek.hu