3 tipp, hogy könnyebben kezeld a nehéz időszakokat

Mindenkinek az életében vannak sikeresebb, energikusabb és kevésbé pozitívnak megélt időszakok. Összegyűjtöttem néhány stratégiát ahhoz, hogy könnyebben kezeljük ezeket, és sikeresebben meg tudjunk velünk küzdeni.

1. Fogadd el, hogy nem mindig maximális a teljesítményed

Fontos része az önismeretnek, hogy felismerjük és tudjuk, hogy mi az, ami kibillenthet minket az egyensúlyunkból. Mennyi idő szokott eltelni a pozitívabb, energikusabb és nehezebb időszakok között, milyen időközönként van szükségünk pihenésre.

Jobb, ha ilyenkor emlékeztetjük magunkat arra, hogy nem lehet mindig 110 százalékot nyújtani és ha megengedjük magunknak a kikapcsolódást, utána frissebben, megújult energiával tudunk visszatérni.

 

2. Tartsd magad az időbeosztásodhoz

Amikor kevésbé vagyunk motiváltak és energikusak, sokkal könnyebbnek tűnik lemondani az aznapi edzést, főleg ha még az eső is esik és amúgy sincs kedvünk kimozdulni a nappaliból.

Hidd el, nagyon sokat hozzátesz az ember önbecsüléséhez, hogy az önmagának megígért dolgokat betartja még akkor is, ha éppen ez az utolsó dolog a világon, amihez kedve van.

Ráadásul a sport helyreteszi egy kicsit az oxigénellátást, segít megküzdeni a stresszel és lehet, hogy éppen ez lesz az a kapaszkodó, amivel könnyebb lesz átlendülni a nehezebb napokon.

3. Tartsd észben, hogy: ELMÚLIK

Jó és kevésbé jó időszakainknál is hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ez egy állandósult állapot az életünkben, pedig az élet maga a változás. Így, ha észben tartjuk, hogy a jó és a rossz időszakoknak is előbb utóbb vége lesz, sokkal könnyebben fel tudunk rájuk készülni, elfogadni őket és megküzdeni velük, ha nem esünk bele abba az illúzióba, hogy “ez most már mindig így lesz”.