A MUSE arcai

Házi Csaba 

Házi Csaba, UX-es, jelenleg webappokat, mobilappokat designol szabadúszóként. Egy Toptal nevű rendszerhez tartozik, ahol a világ legjobb fejlesztőit gyűjtik össze.

Az elmúlt nyolc évben dolgozott szinte minden elképzelhető körülmény között: otthonról, saját, bejárós irodából, közösségi irodában vagy éppen a világot járva egy óceánjáró hajóról. Majd  végül a Muse-ban horgonyzott le.

Szerinte nagyon fontos az, hogy az ember megtalálja, vagy ki tudja alakítani magának a megfelelő munkakörnyezetet, hiszen van, aki nagyon könnyen kiesik a ritmusból, ha ez nincs meg számára.

Vele beszélgetek most:

 

Házi Csaba

VI: Hogy találtál rá a Muse-ra?

HCS:  Az otthonban, ahol a párommal élünk nem nagyon van hely home office-t  kialakítani. Egyébként is jó, ha az ember kimozdul. Miután beköltöztünk a 13. kerületbe, elkezdtem helyet keresni magamnak. A saját iroda ötlete már annyira nem vonzott, mint a közösségi irodáé.

Az utóbbi időben nagyon sokat voltam kinn Amerikában és ott kezdtem el coworking irodába járni.  Maga ez a koncepció, a coworking ötlete hozzám nagyon közel áll.

Egy délután körbejártam  az irodákat itt, Budapeesten. Felfedező irodatúrát tettem. Volt ami levegőtlen volt, volt ami zsúfolt és volt, aminek egyszerűen a hangulata volt folytó.

Végül besétáltam a Muse-ba, ami közel van és útba is esik nekem. Más a vibe-ja, mint a többinek.

VI: Mi tetszik benne a legjobban?

HCS: Olyan a hangulata, mint amikor egy cégben benne vagy közepes méretű csapatban, akikkel lehet, hogy nem is egy projekten dolgoztok, de kialakul a jó kommunikáció. Nem az van, hogy bemész, leülsz a helyedre és maximum csak köszönsz az amúgy idegeneknek számító munkatársaidnak, hanem ténylegesen kialakulnak emberi kapcsolatok és kötődések. Van kapcsolódási pont.

Annak éri meg, aki nem akar egyedül otthon ülni. Jó dolog az énidő, de egy bizonyos ponton túl demotiváló lehet a magány. Annak szerintem nincsen sok értelme, hogy az ember egy üres otthoni lakásból átmegy egy üres otthoni irodába.

VI: Dani, az alapító személyisége mennyire kötődik az irodához?

HCS: Ő a tyúkanyó, az osztályfőnök. Látszik a mentalitásán , hogy nagyon nyitott, kedves és barátkozós ember, aki figyel mindenkire az irodában. Ügyel arra, hogy érezzék az itt dolgozók, hogy nem egyedül vannak más emberek között, hanem valódi közösségben.

VI: Ha három szóval kellene jellemezned a MUSE Coworking-et, mit mondanál?

HCS: 

1. közvetlen

2. hangulatos

3. inspiráló

 

A közvetlenség az első helyen van, hiszen nem mindegy, hogy mennyi idő múlva múlik el az a feszélyezettség érzés, amit érez az ember, ha egy új helyre kerül és mennyire támogatja a közeg, hogy feloldódj. Ezen a közvetlenségi skálán nagyon magas szinten van a MUSE.

Többen hasonló területeken dolgoznak, így fontos számunkra a tudásmegosztás is, illetve arra is megvan a platformunk, ha van egy olyan munka vagy lehetőség, amit szívesen továbbadnál.