Nem lehet elég korán kezdeni

Vállalkozó egyetemisták

Egyetemistaként lassan kezd kirajzolódni előttünk, hogy mit szeretnénk az élettől, és az is, hogy mi az, amit biztos, hogy nem.

Lehet általánosítani, hogy a generációnknak nagyobbak az elvárásai mind az életminőséggel, mind a munkahellyel kapcsolatban, és nagy erőkkel küzdünk a szabadságunkért és a függetlenségünkért, amit már most szeretnénk kialakítani és soha nem akarunk róla lemondani. Vannak, akik ezt a vállalkozói létben látják.

Magyarországon jelenleg egyetlen vállalkozásorientált diákszervezet van, az InCube, amely 2014-ben alakult meg a Budapesti Corvinus Egyetemen, de hangsúlyozza egyetemköziségét is. Tagjai közt megtalálhatóak a Corvinus, BME, MOME, BGE, Metropolitan, Ybl és IBS hallgatói. 

Hogy mire való ez?

Néhány tag így nyilatkozott:

“Azokat a pillanatokat szeretném kiemelni, mikor tudomást szerzel arról, hogy a szervezten belül elkezdett valami mozgolódni. Gondolok itt olyanokra, hogy például felkérnek, hogy segítsek nekik honlapot készíteni, mert szeretnének egy vállalkozást indítani, vagy hogy megkérdezik tőlem, hogy tudok-e Android fejlesztőt, mert bővülni szeretnének a saját alkalmazásukra épült cégüknél, és persze még sorolhatnám a meghökkentő pillanatokat. De pont ezek azok, amiért megéri, hogy az ember egy ilyen közösség tagja legyen.”- Dér Leonóra”

 

 

“Az InCube az a szervezet, ahol az egyetemi évek alatt az ember minőségi programokon tud részt venni a szabadidejében. A sok egyetemi és egyéb kötelezettség mellett mindenkinek szüksége vagy egy kis kikapcsolódásra. A szakmai programok nagyszerű lehetőséget nyújtanak az önképzésre, de úgy gondolom, emellett nagyon jó közösségépítő erővel bír egy kötetlenebb program is.”- Paksi Fruzsina

Szakmaiság

Az elmúlt három évben az InCube majdnem 100 inspiráló előadást és szakmai workshopot szervezett olyan meghívott előadókkal, mint Váradi József a WizzAir, Jeff Burton az EA Games vagy Fehér Gyula a Ustream alapítója.

“2018 szeptemberében egyedülálló módon elindítottuk az egyetemi inkubátorházunkat, melynek keretein belül tagjaink az ötleteik kidolgozásával, csapatokba rendeződbe fél év alatt végigjárhatják a cégalapítás mérföldköveit. Egy senior mentor segítségével, aki már végigjárta ezen téma buktatóit vezetünk végig a startupperkedés gyakorlati kérdésein.

Tagjaink a félév során elsajátítják az üzleti tervezés, az ötletvalidálás, termékfejlesztés, sales, kapcsolatépítés, online marketing, cégjog, vállalati értékesítés és prezentációs technikák alapvető fortélyait és még befektetőkre is szert tehetnek a sikeres induláshoz.

Az inkubációs program mellett különböző előadásokat, workshopokat, közösségépítő programokat is szervezünk, erősítve csapatszellemünket, együttműködésünket, egymás támogatását és a bizalmon és kölcsönös tiszteleten alapuló barátságok kialakulását, melyek évek múlva hosszútávú üzleti kapcsolattá fejlődhetnek.

Közösségi és szakmai platformunk célja, hogy összefogja a hazai vállalkozni kívánó hallgatókat és hozzásegítse őket álmaik eléréséhez.”

– nyilatkozta Zentai Gábor, a diákszervezet jelenlegi társelnöke 

Múzsa

A Muse-ban és az InCube-ban az a közös, hogy mindkettő olyan hely, ahol a tagok különböző érdeklődésűek, különböző tervekkel és célokkal, de mégis egy összetartó, egymást támogató és inspiráló közösséget alkotnak, ahol mindenki megtalálhatja a maga múzsáját.