“Nem találtam olyan közösségi irodát, ami olyan lett volna, amilyet elképzeltem, ezért csináltam egyet”

A Muse Coworking iroda születéséről beszélgettem alapítónkkal, Mekis Danival:

 

Dani 29 éves, az idei szülinapját is a Muse-ban töltötte, Siófokon született, majd akkor költözött fel Budapestre, amikor felvették a BME-re.

Mindig is mert nagyot álmodni és soha nem félt attól, hogy olyat csináljon, ami letér a megszokott, már jól kitapsott útról. Azt meséli, olyan középiskolába járt, ahol a tanárok és diáktársai is kinevették, amiért egyáltalán jelentkezett a vágyott egyetemre.

Azóta már rég megvan a diplomája, diákévei mellett három startupot alapított.

Bár nem szereti ezt a kifejezést, én mégis a polihisztor szót használnám jellemzésére:

Villamosmérnök alap- és mesterszakos diplomám van. Zenét szerzek színdarabokhoz, filmekhez, trailerekhez. Saját alkalmazásokat fejlesztek az összes palettán lévő Apple termékre: órákra, Ipad-ekre, számítógépekre, mobilokra. Emelett webdesignnal, UX-szel, UI-al is folgalkozom és építem a coworking irodában a közösséget.

Arról is kérdeztem, hogy hogyan lett ennyire széles az érdeklődési köre. Erre azt válaszolta, hogy mindig is a szabadságvágy, az alkotás öröme és a maximalizmus hajtotta.

Gyerekkorában sok számítógépes játékkal játszott, de mindig talált bennük olyan dolgot, ami működhetne másképp is, jobban is vagy lehetne esztétikusabb és gyorsabb, ezért elkezdett sajátokat fejleszteni magának és a barátainak. 

Ugyanez volt a helyzet társasjátékokkal is. Ha nem talált kedvére valót, akkor fogott egy papírt, kivágta belőle a formát, megrajzolt egy újat és saját szabályokat hozott, aszerint játszott a saját fejlesztésű játékával.

Egyetem után egy év álláskeresés és home officeban való dolgozás után csinált egy coworking irodát. Meg szeretette volna osztani másokkal a napját. Unalmasnak tartotta azt, hogy az otthonról dogozás egy idő után átvált otthon üléssé, nem beszélve az inspiráló és kreatív környezet és közösség hiányáról.

“Nem találtam olyan közösségi irodát, ami olyan lett volna, amilyet elképzeltem, ezért csináltam egyet”

A Muse Coworking 2018. decemberében volt egy éve, hogy megnyílt. Ezt megelőzte egy év tervezgetés, fejújítás és beredezés.

Minden egyes apró kis részletet Dani tervezett és szervezett a bútoroktól a falak színén keresztül a vezetékek beszereléséig és a logoig.

A célom az volt, hogy összekössem a kreatív embereket, egy inspiráló közösséget és közeget adni, ahol lehet az inspirátora midnenkinek más, de mégis egy családias helyen vagyunk, ezért lett az iroda neve Muse.

-meséli csillogó szemekkel.

 

Nálunk nagyon fontos az, hogy jól érezzék magukat a munkatársak, illetve olyan új tagok csatlakozzonak, akik beleillenek a közösségbe. Dani minden nap benn van nyitástól zárásig. Ő az első, aki érkezik és ő az utolsó minden nap, aki elhagyja a boardot.

Az elmúlt egy év alatt mára több, mint 30 állandó tagú csapat alakult ki, ami állandóan bővül.

A Muse ad otthont például a She.hu, grafikusok, üzletfejlesztők, designerek, logotervezők, SEO-szakértők, UX-esek, UI-osok, egy faműves csapat, egy projetkemedzser és egy fejlesztő munkájának is, akit gasztropápának nevezünk, mert a jófejesen kocka megjelenése melett az ételekhez is nagyon-nagyon ért.

Állandó tagjaink mellett rendszeresen ad otthont az irdoda különböző előadásoknak és workshopoknak is.

Aki, nem hiszi, járjon utána.

Várunk mindenkit szeretettel a Nyugatinál.

Szent István krt. 15